logo
Social Links
Ahmed Larouz | LiteSide Festival: 20-22 August 2010
193
post-template-default,single,single-post,postid-193,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

LiteSide Festival: 20-22 August 2010

LiteSide Festival: 20-22 August 2010

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EubsE8YWvAo]De nieuwste en hipste kruisbestuivingen tussen Oost en West. Internationale voorstellingen op het gebied van muziek, dans, performance, literatuur, beeldende kunst, film en clubcultuur. Met jonge grensverleggende kunstenaars, filmmakers, dansers, dj’s en musici. En volop lekkere oriëntaalse drankjes en hapjes!

Uiteenlopende (inter)nationale voorstellingen en tentoonstellingen tonen de nieuwste Europese grootstedelijke cultuur. Te zien zijn onder meer de Turkse danser Ziya Azazi, die dervish dansen combineert met westerse club beats, de oriëntaals geïnspireerde Engelse graffitikunstenaar Mohammed Ali en de Frans/Libanese trompettist Ibrahim Maalouf. Deze jazzmuzikant zorgt samen met zijn band én ‘oriëntaalse trompet’ voor spannende mix oriëntaalse jazz- en wereldmuziek. Tijdens de Shimmy Shake Show worden bijzondere buikdansacts gecombineerd met dansstijlen als jazz, trapeze, Bollywood, gothic en salsa.

Van Woordwijven tot Abdelkader Benaler
Zeer bewust van de macht van het gedrukte woord bieden de spoken word artiesten van Woordwijven – waaronder artieste Raja Falgata – het publiek voer om over na te denken. De befaamde Nederlandse auteur Abdelkader Benali is gastheer van zijn eigen literaire LiteSide-diner waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Tijdens deze avond draagt hij een – speciaal voor LiteSide geschreven – literair stuk voor. Het culinaire team van EAT & MEET Arabia zorgt voor bijpassende zinnenprikkelende gerechten. Samen nemen zij bezoekers mee op een culinaire, literaire ontdekkingstocht door de Arabische mediterrane wereld.

Vijfjarig jubileum met Aziz Bekkaoui
Op zaterdag bijt de befaamde Amsterdamse modeontwerper Aziz Bekkaoui de spits af van het speciale event rond het vijfjarige jubileum van het festival. Aziz trakteert het publiek op een artistieke performance waarin zijn ontwerpen verweven worden met live muziek en oriëntaalse invloeden. Daarna verschijnt onder meer de Nederlandse Gypsy zangeres Kingalita met haar Turo Rudi Gypsy Band. Als special act zal Kingalita – samen met Turkse vrouwen uit Amsterdam-West – de bezoekers verrassen met Turkse volksmuziek met een Gypsy-twist.

DJ’s, openluchtfilms, workshops en oosterse hapjes
Verder zijn op het festivalterrein diverse interactieve projecten, Arabische wijnproeverijen en buikdansworkshops. ‘s Avonds zijn er gratis filmvoorstellingen in de openlucht. In de Oriëntaalse lounge kan iedereen elkaar in Arabische sferen ontmoeten onder het genot van oosterse hapjes en drankjes en spontane voorstellingen. Daarnaast draaien DJ’s er gedurende het hele festival de lekkerste muziek.

Meer informatie en high-res beeldmateriaal:
e-mail: pr@liteside.nl; www.liteside.nl

Het LiteSide Festival is mede mogelijk gemaakt door: Cultuurpark Westergasfabriek, VSB fonds, Stichting Doen, SNS Reaalfonds, Mondriaan Foundation, Maison Descartes, Goethe-Institut, Prins Bernhard CultuurFonds, Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten en Fonds voor Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst.

NB Programma onder voorbehoud.

LiteSide organiseert jaarlijks diverse culturele evenementen die de meerwaarde van oriëntaalse culturen aan het actuele westerse culturele aanbod tonen. Middels deze evenementen wil LiteSide een platform bieden voor artistieke ontwikkelingen, een nieuwe generatie in aanraking laten komen met kunst en cultuur en ontmoetingen stimuleren.

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.