logo
Social Links
Ahmed Larouz | EZVN Awards 2011 bekend
465
post-template-default,single,single-post,postid-465,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

EZVN Awards 2011 bekend

EZVN Awards 2011 bekend

De businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) reikt op 8 oktober 2011 voor de zevende keer het award voor de Etnische Zaken Vrouw Nederland en de Etnische Vrouwelijke Manager Nederland uit.

Tijdens het verkiezings galadiner in het World Trade Center te Rotterdam presenteert Coutier Ronald Kolk exclusief zijn nieuwe wintercollectie. Hoogte punt van de avond is de uitreiking van de awards aan de winnaressen. Onder voorzitterschap van Loek Hermans, Senator in de eerste kamer, werden op 19 september jl. de volgende genomineerden gselecteerd.

De genomineerden voor de managersprijs: Etnische Vrouwelijke Manager Nederland 2011 zijn;

Mr. Drs. Shaktie Rambaran Mishre, Manager bij KPMG Nederland, te AmsteLveen.
KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG netwerk, wereldwijd toon aangevend in Audit, Tax en Advisory. Shaktie Rambaran Mishre is manager bij de adviestak van KPMG, afdeling Performance & Technology. Binnen deze afdeling houdt Shaktie zich bezig met het adviseren van topbestuurders op gebied van strategische heroriëntatie, verandermanagement bij transformaties, cultuur, leiderschap en organisatieontwerp. Daarnaast heeft zij ruime ervaring met het adviseren over governance, risk, compliance en integriteitvraagstukken, zowel in Nederland, als o.a in de U.SA., Frankrijk, Curaçao en Suriname.

Anne- Rose Abendanon- Bruinendaal, Programma Manager interculturalisatie bij Cordaan, te Amsterdam
Cordaan biedt ouderenzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg ( ook specifiek aan jeugd), geestelijke gezondheidszorg, dagbesteding en thuiszorg met ongeveer 9.000 medewerkers aan een zeer diverse groep van meer dan 27.000 cliënten. Door de voortreffelijke wijze waarop zij leiding geeft aan haar programma’s binnen Cordaan en haar grote maatschappelijke betrokken-heid, die zich uit in de vele bestuurlijke functies die zij bekleedt, is Anne- Rose Abendanon een inspiratie en rol model voor zowel allochtone als autochtone vrouwen een toonbeeld van leiderschap voor de nieuwe generatie.

Sjahnaz Goudberg, HR Manager bij de ANWB te Den Haag
De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is een vereniging die met een unieke mix van beïnvloedende en dienstverlenende activiteiten de belangen van haar leden behartigt op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Bij dat werk wil de ANWB tevens een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving.
In haar functie als HR manager adviseert zij de directie Hulpverlening (Wegenwacht, Alarmcentrale en Trauma Helikopters) over organisatorische, inrichtings- en reorganisatie vraagstukken. Ook is zij mede verantwoordelijk voor een HR strategie die inspeelt op wet- en regelgeving, Sociaal Beleid en ontwikkelingen van de ANWB en de maatschappij. Sjahnaz is het toonbeeld van hard op de inhoud, maar gemeend zacht op de relatie.

De genomineerden voor de ondernemersprijs Etnische Zaken Vrouw Nederland 2011 zijn ;

Gülsen Yaslar, Directeur eigenaar van Melissa-bloemen en kado’s, gevestigd te Hengelo
In haar bedrijf onderscheidt Gülsen Yaslar zich door haar passie voor bloemen en de zeer eigen wijze waarop zij haar bloemenzaak inricht en runt. Tevens heeft zij een gedrevenheid om haar passie en kennis over te dragen op anderen. Naast het perfectioneren van de bloemsierkunst richt zij zich op het geven van workshops en de begeleiding van leerlingen. In 2008 ontving zij het MKB award beste Leerbedrijf. . Haar leerbedrijf is nauw betrokken bij de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs en Gülsen Yaslar is zij inmiddels met haar bedrijf ook in Turkije, haar geboorteland, zakelijk actief.

Drs. Sherida Sumter, Apotheker en Directeur eigenaar van Buytenwegh Apotheek te Zoetermeer
Apotheek Buytenweg is door een combinatie van doorzettingsvermogen, ambitie en drive in slechts zeven jaar tijd uitgegroeid tot een toonzettende en bepalende apotheek in Zoetermeer. Door een concrete samenwerking in zorgprojecten met o.a. huisartsen, diëtisten en andere zorgaanbieders aan te gaan heeft Sherida Sumter niet alleen een belangrijke bijdrage geleverd bij het organiseren van goede zorg voor de patiënt, maar heeft zij ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een gezondheidscentrum, met apotheek, waarin diverse huisartsen hun praktijk uitoefenen. Deze combinatie van 1e lijn gezondheidszorg en farmaceutische dienstverlening staat voor efficiënte en kwalitatief hoogwaardige zorg.

Marcha van Glaanen Weijgel, Directeur Eigenaar van de Jeugdkampioen BV te Amsterdam
Met haar bedrijf heeft Marcha van Glaanen Weijgel letterlijk een stap voorwaarts gezet door als een van de weinige vrouwen zich directeur eigenaar van een fitness studio te kunnen noemen. Zij bedient de inwoners van Amsterdam met een uitgekiend concept, gericht op een multi-etnische doelgroep en opvang van kinderen waar het sporten centraal staat. De bedrijfsvoering van de Jeugdkampioen kenmerkt zich door de meest in het oogspringende eigenschap van de directeur, nl. de concurrentie altijd een stap voor te willen zijn. Haar bedrijf onderscheid zich door een stabiele groei in een branche die door de negatieve beeldvorming en sterke regelgeving zwaar onder druk staat.

De Businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) wil met het uitreiken van genoemde prijzen het volgende bereiken:
ü Etnische vrouwen d.m.v. positieve voorbeeldvorming stimuleren om economische zelfstandigheid te verkrijgen door het ondernemerschap;
ü Etnische vrouwen d.m.v. positieve voorbeeldvorming stimuleren om door te stromen naar hogere en topfuncties in met name het bedrijfsleven en overheid;
ü Etnische vrouwen in topposities en etnische vrouwen die een toponderneming bezitten zichtbaar maken binnen de Nederlandse samenleving;
De bedrijven die etnische managers op vooraanstaande posities hebben erkennen in hun visie dat kwaliteit benut moet worden en tegelijk wil EZVN andere bedrijven aanmoedigen en inspireren

– Einde persbericht –
Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de EZVN via telefoon nr.: 010-2857582 of raadpleeg www.ezvn.nl. Indien u het verkiezingsgala wenst bij te wonen dient u zich aan te melden via de website voor 8 oktober 2011

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.