logo
Social Links
Ahmed Larouz | Lancering Bont voor Dieren postercampagne met Georgina Verbaan
540
post-template-default,single,single-post,postid-540,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Lancering Bont voor Dieren postercampagne met Georgina Verbaan

Lancering Bont voor Dieren postercampagne met Georgina Verbaan

Vandaag lanceert dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren haar confronterende postercampagne: ‘Er hangt meer aan je bontje!’

Duizenden posters zullen door heel Amsterdam worden gehangen met daarop actrice Georgina Verbaan en social entrepreneur Ahmed Larouz. Zij maken op de poster een statement waar niemand omheen kan. De eerste posters zullen voor Paradiso opgehangen worden door Georgina Verbaan en Ahmed Larouz.

Veel bontkragen worden gemaakt van de vacht van twee of meer vossen of wasbeerhonden. Deze dieren worden in landen als China onder erbarmelijke omstandigheden gehouden en uiteindelijk anaal geëlektrocuteerd of zelfs levend gevild, enkel voor hun vacht. Bont voor Dieren heeft het vreselijk dierenleed achter de bontkraag visueel laten uitwerken. Met het ophangen van duizenden shockerende posters hoopt de organisatie de jongeren te bereiken die zich vaak niet realiseren dat er een wasbeerhond of vos op een gruwelijke manier aan zijn einde is gekomen voor de mode.

We hebben u hulp ook nodig, want u kunt meehelpen door de poster ‘digitaal te verspreiden op Facebook of zelf de poster uit te printen en op te hangen voor bijvoorbeeld het raam.

 

Download de A4 poster
Download de A4 poster
Download de A3 poster
Download de A3 poster

 

De actie is de volgende stap in de landelijke campagne voor een bontvrij Nederland. Eerder deze winter heeft Bont voor Dieren de stoepen voor bontwinkels schoongespoten met de reverse graffiti: ‘Alleen beesten dragen bont’. Op de website www.bontvoordieren.nl kunnen mensen de online petitie tekenen voor een bontvrij Nederland.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “Gelukkig verkopen steeds minder winkels bont en breidt onze bontvrijlijst zich uit. Ook geven steeds meer designers aan geen bont te willen gebruiken. Nu de consument nog!”

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.