logo
Social Links
Ahmed Larouz | Scoren voor Marokko
554
post-template-default,single,single-post,postid-554,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Scoren voor Marokko

Scoren voor Marokko

Scoren voor Marokko is een outdoor benefietevenement waarmee het Marokko Fonds een fonds opzet voor sportontwikkelingsprojecten in Marokko. Jongens en meisjes tussen de 12 en 14 jaar spelen een interactieve game Urturn en een lokaal voetbaltoernooi waarin zij strijden om een plaats in de finale. De activiteiten worden gesponsord. Op 21 maart start de lokale voorronde van Scoren voor Marokko in de Schilderswijk van Den Haag met de activiteit Urturn en het lokale voetbaltoernooi wordt op 28 maart gespeeld. Het finale evenement vindt plaats op 3 juni 2012 op het voorplein van het Olympisch Stadion te Amsterdam.

“Buitenspel wordt buitenkans!”
In verschillende steden in Nederland vinden de lokale voorrondes voor Scoren voor Marokko plaats. De jongeren uit de Schilderswijk in Den Haag bijten 21 maart het spits af aan de Teniersstraat met de activiteit Urturn en 28 maart spelen zij het lokale voetbaltoernooi. Onze lokale partners Zebra Welzijn en het Culturalis Theater faciliteren de lokale organisatie. Bedrijven, organisaties, gemeenten en particulieren sponsoren deze jongeren met het doel projecten voor sport, en de ontwikkeling door sport voor jongeren in Marokko mogelijk te maken. De winnaars van de voorrondes strijden tijdens de finaledag om de hoofdprijs: een fotoshoot en voetbalclinic met Soufiane Touzani. Onder de sponsoren verloten we een Touzani Partycrash op een bedrijfsevenement. Soufiane heeft zich als ambassadeur aan het project verbonden, en inspireert de jongeren om zich in te zetten voor het goede doel. Het sport-fonds is gericht op jongeren in Marokko die leven in situaties van uitsluiting en armoede. Bovendien vergroot dit project de betrokkenheid van jongeren in Nederland bij duurzame ontwikkeling in Marokko.
Marokko Fonds
Het Marokko Fonds zet zich in voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling in Marokko. Het Marokko Fonds zet sport in als effectief middel tegen armoede. Sport is een katalysator en kan een bijdrage leveren aan dat kinderen naar school gaan en dat meisjes zich bewust worden van hun rechten. Ook zorgt sport voor een goede gezondheid en het aanleren van sociale vaardigheden. Het sport-fonds steunt sportprojecten in Marokko waardoor kansarme jongeren in Marokko zich ook gaan ontwikkelen door sport. Op deze manier dragen de opbrengsten van dit project bijvoorbeeld bij aan het realiseren van toegankelijke activiteiten voor jongeren met een handicap en aan aanschaf van materialen.

Op de website www.scorenvoormarokko.nl leest u meer informatie over Scoren voor Marokko, de lokale voorrondes, de opbrengsten van de teams, sponsormogelijkheden en de finale. Ook kunt u via deze site online een donatie doen. Iedereen is welkom op de finaledag op zondag 3 juni te Amsterdam.

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.