logo
Social Links
Ahmed Larouz | Uitnodiging Vrijheidsmaaltijd IGC 5 mei 2012
567
post-template-default,single,single-post,postid-567,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Uitnodiging Vrijheidsmaaltijd IGC 5 mei 2012

Uitnodiging Vrijheidsmaaltijd IGC 5 mei 2012

L.S.,

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de Vrijheidsmaaltijd in De Industrieele Groote Club op 5 mei 2012. Het Amsterdams 4 en 5 mei comité heeft samen met De Industrieele Groote Club een selectie gemaakt van personen en organisaties waarvan wij denken dat ze pioniers zijn en een betrokken bijdrage kunnen leveren. Het is hierom dat u deze uitnodiging ontvangt.

De maaltijd wordt georganiseerd in het kader van Bevrijdingsdag. Op een groot aantal plekken in de stad zal op 5 mei gegeten worden, om de vrije stad te vieren. De IGC opent zijn deuren voor een avondvullend programma op niveau: tijdens een rondgang door de vele, historische, vertrekken van de Sociëteit wordt de Canon van de Dam verteld.

De Dam is het plein om te vieren: bij de zege van Ajax in de Europa League in 1972, het huwelijk van Willem Alexander en Maxima en de bevrijding van Nelson Mandela bijvoorbeeld. Maar de Dam was ook het toneel van een felle botsing van generaties, van meningen, van vrijheidsopvattingen, van culturen. Denk aan de rookbom tijdens het huwelijk van Beatrix en Claus, de FNV-protesten, demonstraties tegen kernwapens, de toespraak van Cohen na de moord op Theo van Gogh, en denk aan de demonstraties van Dolle Mina’s. De Dam staat zo symbool voor de moderne geschiedenis van Nederland: een geschiedenis van vrijheid en verzet, met als resultaat de vrije, open samenleving die we nu hebben.

Op 5 mei 2012 staan we stil bij een aantal spectaculaire momenten van de Damgeschiedenis. De Canon van de Dam wordt onder meer verteld door de heer Geert Mak, voormalig Dolle Mina Petra de Vries en anti-apartheidsexpert Conny Braam. Ex-provolid Luud Schimmelpennink zal een demonstratie geven van de Witkar, de eerste elektrische auto, die in de jaren ’60 op de Dam een oplaadstation had. Korte toasts worden afgewisseld met muziek en gesprek, en dat alles tegen de achtergrond van een passend culinair programma. Host is de heer Jort Kelder.

Voor deze bijzondere avond opent de Club zijn deuren voor Amsterdams talent uit diverse organisaties. De Club is benieuwd hoe zij vorm zullen geven aan de toekomst van vrijheid en tolerantie in Amsterdam.

De kosten voor een geheel verzorgde avond bedragen 65 euro. U kunt zich inschrijven door u aan te melden via info@4en5meiamsterdam.nl. In de Club geldt een dresscode, tenue de ville.

Wij hopen u 5 mei 2012 te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,
Mede namens het Amsterdams 4 en 5 mei comité en De Industrieele Groote Club,
Ahmed Larouz (bestuurslid 4 en 5 mei comité)

Contactpersoon:
Olivia Somsen
Projectleider Vrijheidsmaaltijd
4 en 5 mei Amsterdam
020-5287129

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.