logo
Social Links
Ahmed Larouz | Face IT: Speeddaten met 180 Amsterdammers
958
post-template-default,single,single-post,postid-958,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Face IT: Speeddaten met 180 Amsterdammers

Face IT: Speeddaten met 180 Amsterdammers

Namens 180 Amsterdammers en het Joods Cultureel Kwartier willen we je graag uitnodigen op zondag 12 februari voor een evenement in het Joods Historisch Museum.

Tentoonstelling
Joden hebben een grote neus, Arabieren dragen een baard en Marokkanen en Surinamers praten ‘anders’. Dit is vaak het beeld dat mensen van deze groepen hebben, maar kloppen deze stereotypen? Waarom denken we in stereotypen en hoe fout is dat? Het Joods Historisch Museum in Amsterdam laat zien hoe deze beeldvorming tot stand komt. De tentoonstelling “Face it! Oordelen op ‘t eerste gezicht” is te zien tot en met 17 april 2017 en toont bezoekers op een interactieve manier hun eigen en andermans vooroordelen.

Speeddates
Het project “180 Amsterdammers” wil de diversiteit van Amsterdam op creatieve wijze in beeld brengen. In het kader van de tentoonstelling “Face it! Oordelen op ‘t eerste gezicht” organiseert het Joods Historisch Museum een ‘speeddatemiddag’ met 180 Amsterdammers: welke vooroordelen hebben zij eigenlijk over jou?

Meerdere speeddaterondes zullen deze middag worden afgewisseld met muziek en poëzie. De middag wordt gepresenteerd door Rachid Larouz. Hij is cabaretier en bekend van “Raymann is laat” en “Comedy Factory”.

Programma
12.00 – 13.00: speeddateronde 1
13.05 – 13.25: singer-songwriter Entisar ft. Avi Kishna (sarod)
13.30 – 14.30: speeddateronde 2
14.35 – 14.55: poëzie door Anthony John
15.00 – 16.00: speeddateronde 3

Locatie: Joods Historisch Museum
Toegang: €7,50 in de online voorverkoop (www.jck.nl)

Meer informatie over de tentoonstelling en het evenement kunt u vinden op www.jck.nl en www.180amsterdammers.nl

Meer informatie over het speeddaten, mail dan naar 180@bridgizz.com.

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.