logo
Social Links
Ahmed Larouz | Inclusieve Stad
1180
post-template-default,single,single-post,postid-1180,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Inclusieve Stad

Inclusieve Stad

KOM OP 5 OKTOBER NAAR HET IDEEËNLAB #6: DE INCLUSIEVE STAD

Op donderdag 5 oktober is het tijd voor de zesde editie van Het Ideeënlab en dit keer is het thema: ‘De inclusieve stad’.

HET IDEEËNLAB #6: DE INCLUSIEVE STAD

Het Ideeënlab is de pitchwedstrijd voor de nieuwste en tofste duurzame ideeën voor Amsterdam! Hoe het werkt?! Wij selecteren de vier beste pitchers om hun idee aan jou te presenteren – deze keer over hun initiatief waarmee zij verschillende groepen Amsterdammers bij elkaar brengen om van onze stad een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt. Bijvoorbeeld met een initiatief waardoor buren van verschillende culturen elkaar leren kennen, waarmee zij de kloof tussen jong en oud verkleinen, voor een mini-Gay Pride of een tuin waarin Amsterdammers elkaar ontmoeten.

En jij stemt samen met een jury wie wint en een zetje krijgt om zijn of haar idee werkelijkheid te laten worden! De beste pitch gaat naar huis met €1.000,- of de publieksprijs en een stapel tips, adviezen en visitekaartjes.

Zo raak jij precies op de hoogte van welke toffe ideeen er borrelen in de stad en krijg jij de kans om mee te stemmen over de toekomst van Amsterdam!

PITCHERS

De volgende pitchers betreden het podium:

 • Amsterdam Loves Diversity: Flagbags maakt tassen die bestaan uit 2 verschillende vlaggen. Je moet 2 vlaggen samenritsen om 1 tas te maken! Onder de slogan: ‘Let’s zip together!’ willen zij mensen en culturen verbinden en verkopen zij geen tassen, maar delen verhalen van diversiteit, liefde en hoop.
 • Alle kleuren Oost: met een netwerk van bewoners in Amsterdam-Oost met verschillende achtergronden, religie, gender en leeftijd organiseren zij diverse evenementen in Oost, waaronder het jaarlijkse “Pride Oost”, om de diversiteit van de buurt werkelijk aanwezig te laten zijn.
 • Reclame maken voor jezelf: zij laten jongeren in moeilijke situaties in verschillende lessen positief zichzelf kijken en ze ‘reclame te laten maken voor zichzelf’ (positive profiling).  Via portretfoto’s, geschreven stukken, raps en spoken words.
 • Grandma Recipe Swap: zij verbinden verschillende oma’s van verschillende afkomsten om samen hun recepten en kookskills vast te leggen en door te geven aan de nieuwe generatie.

TICKETS

Tickets zijn €5,- en worden aan de deur verkocht (cash only). Hiervoor krijg jij een stempas en een lekkere kop soep met een broodje. En natuurlijk een inspirerende avond over een inclusieve stad. De opbrengst wordt door ons verdubbeld en gaat direct naar de pitchers. Meld je van tevoren hier aan.

 

JURYLEDEN & COACHES

Die €1000,- winnen de pitchers natuurlijk niet zomaar. De pitchers moeten de jury overtuigen, die op hun beurt hen het vuur aan de schenen zal leggen. De jury bestaat uit:

 • Ahmed Larouz, Auteur 180 Amsterdammers
 • Ilias Zian, Programmamaker OBA
 • Iris van Lunenburg, Presentator & Programmamaker NTR & LINDAtv, columnist METRO

Er wordt gestreden om de juryprijs. maar in het Ideeenlab bestaan geen verliezers. Dus elke pitcher wordt gekoppeld aan een inspirerende coach die hem of haar gaat begeleiden in de opstart van het idee. De volgende coaches hebben wij geselecteerd:

 • Marlon Groenhart, Zelfstandig coach
 • Maaike Irizarri van Suchtelen, Oprichter Fawaka
 • Richtje Sybesma, Directeur binoq ataka
 • Karima Belhaj, Diversiteitsadviseur bij de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten

Jurylid Iris van Lunenburg opent de avond met een inspirerende column over haar visie op een inclusieve stad.

PROGRAMMA & LOCATIE

Dit keer vindt het Ideeënlab plaats op 5 oktober in de OBA in de Hallen!

Hieronder vind je het volledige programma:

17.30 – 18.00: Inloop
18.00 – 18.15: Column Iris van Lunenburg
18.15 – 18.30: Introductie
18.30 – 19.15: Pitches
19.15 – 19.30: Juryberaad + stemmen door het publiek
19.30 – 20.00: Bekendmaking winnaar juryprijs (€1000,-) en publieksprijs tijdens de borrel.

Locatie: OBA De H
allen, Hannie Dankbaarpassage 47, 1053 RT Amsterdam

Datum & Tijd: 5 oktober 2017, 17:30 – 20:00 uur.

HET IDEEËNLAB

De Gezonde Stad, Amsterdam &Co en OBA organiseren samen de pitchwedstrijd ‘Het Ideeënlab’. In Het Ideeënlab borrelt het en bruist het van goede ideeën voor een gezonde stad. In elke editie pitchen vier Amsterdammers hun beste idee om voor een gezond Amsterdam en jij bepaalt samen met een deskundige jury wie €1000,- of de publieksprijs wint. De opzet van elke editie van Het Ideeënlab is hetzelfde, alleen het thema verschilt. Deze keer is het thema ‘De inclusieve stad’!

Bron: De Gezonde Stad

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.