logo
Social Links
Ahmed Larouz | Dialoogbijeenkomst: Gevoelige discussies in de klas!
1259
post-template-default,single,single-post,postid-1259,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Dialoogbijeenkomst: Gevoelige discussies in de klas!

Dialoogbijeenkomst: Gevoelige discussies in de klas!

Graag nodig ik u uit om deel te nemen aan de dialoogbijeenkomst: Gevoelige discussies in de klas! op dinsdag 26 juni om 15:00 uur bij Stichting Argan.

De afgelopen twee jaar hebben we in Amsterdam actief met jongeren gewerkt in het bijzijn van jongerenwerkers en docenten. Er is gesproken over vooroordelen over moslims, joden, discriminatie en uitsluiting in relatie tot burgerschap. De eigen denkbeelden en het handelen van jongeren stond hierbij centraal en diende steeds als input voor de gesprekken. Dit gebeurde allemaal binnen het project Schoolity, een initiatief van BRIDGIZZ in samenwerking met Stichting Argan en Stichting Amsterdam Participatie. Er zijn verrassende inzichten opgedaan en de opbrengst is bijeengebracht in een toolbox.

Het project is nu afgelopen en wij willen u hierbij van harte uitnodigen voor de afsluiting van Schoolity, en deel te nemen aan de dialoogbijeenkomst.

‘Een op de negen leraren vermijdt gevoelige onderwerpen!’, Volgens het NOS journal. Veel docenten zouden ‘onderwerpen als terrorisme, homoseksualiteit, het slavernijverleden en de politieke situatie in Turkije en Rusland’ steeds vaker uit de weg gaan omdat deze vaak zorgen voor verhitte discussies tussen leerlingen en docenten, of tussen leerlingen onderling. Docenten die gevoelige onderwerpen niet meer behandelen wijzen vooral op de toegenomen tegenstelling die wordt ervaren tussen westerse en niet-westerse normen en waarden’, aldus de NOS.

Anno 2018 staan ouders, scholen, jongerenwerkers, politie en andere partners weer voor nieuwe uitdagingen waar jongeren mee te maken hebben. Problemen als schooluitval, jeugdwerkloosheid, vervreemding van de samenleving, treitervloggers, sexting, grooming, radicalisering en cyberpesten zijn aan de orde van de dag. Hoe gaan we als burgers daarmee om en hoe kunnen verschillende partners in de wijk op de beste manier hun handen ineenslaan om de jongeren te helpen bij de uitdagingen anno 2018?

Daarover praten we op dinsdagmiddag 26 juni verder in een dialoogbijeenkomst! U kunt via de volgende link zich aanmelden:  https://goo.gl/kV2anU

Diverse ‘partners’ uit de wijk gaan praten over de huidige jeugdproblematiek, de mogelijke oplossingen ervan én natuurlijk over manieren waarop we dit het beste kunnen voorkomen.

Over Schoolity:

Schoolity heeft als doel om de samenwerking tussen scholen en hun omgeving te bevorderen. Dit ten dienste van de ontwikkeling en de schoolcarrière van het kind. Ga naar www.schoolity.nl (en volg ons op Facebook!) om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied!

Datum: Dinsdag 26 juni 
Tijd: 15.00 – 17.00 uur  (ontvangst om 14:30 uur)  
Adres: Stichting Argan, Jan Tooropstraat 6A, 1062 BM Amsterdam | www.argan.nl

AANMELDEN via: https://goo.gl/kV2anU

We kijken er naar uit om u te mogen ontvangen. Tot de 26ste.

Met vriendelijke groet,

Namens de organisatie
Ahmed Larouz, Directeur Bridgizz

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.