logo
Social Links
Ahmed Larouz | Kunstwerk onthuld voor Abdelhak Nouri
1272
post-template-default,single,single-post,postid-1272,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Kunstwerk onthuld voor Abdelhak Nouri

Kunstwerk onthuld voor Abdelhak Nouri

Zaterdagavond, 27 oktober is ter ere van Abdelhak Nouri op het (nu nog) Nigel de Jong plein een kunstwerk onthuld. Daarnaast was deze avond tevens het startsein om het Nigel de Jong plein om te dopen naar A. Nouri Plein.

Kunstwerk

Het kunstwerk dat werd onthuld is gemaakt door Street Art Museum Amsterdam (SAMA). De vrienden en familie van Nouri noemden de onthulling van het kunstwerk een eer.

A. Nouri Plein

Nigel de Jong, wil het plein, dat nu nog zijn naam draagt, overdragen aan Nouri en het hernoemen naar A. Nouri Plein. Onder de aanwezigen was de moeder van Nigel de Jong. Zij gaf aan dat het plein een inspiratie is voor jongeren.

“Ooit hebben we dit plein bedacht om de droom van een kind waarheid te laten worden. In deze buurt weten we allemaal dat het niet altijd even makkelijk gaat.”

“Dit plein moet een droom zijn, dit was een droom van Nigel, dit was een droom van Nouri. Nouri’s droom moet door gaan. De droom dat je in jezelf gelooft, hoe oud je ook bent. Geloof erin, als je een beetje talent voelt, kom hier spelen. Vergeet alles wat er thuis gebeurt en wees hier de kleine Nouri, de kleine Nigel, de kleine Messi of de Ronaldo.”

Participatie Buurtbewoners

De transformatie van het Nigel de Jong plein naar het A. Nouri Plein zal in samenwerking met vrienden en familie van Nouri en buurtbewoners gebeuren. Op de avond waren de architecten die verantwoordelijk zijn voor de vernieuwing van het plein aanwezig en buurtbewoners konden hun ideeën en suggesties aan hen doorgeven.

Aftrap

De avond werd afgesloten met een vriendschappelijke voetbal wedstrijd tussen buurtbewoners, vrienden en familie van Nouri en professionals uit de buurt. De aftrap van de wedstrijd werd gegeven door de vader van Nouri en Emre Ünver, stadsdeelvoorzitter stadsdeel Nieuw-West.

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.